به گزارش راهبرد معاصر بازار سهام در سال ۹۹ شرایط پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و روند پرنوسانی را ثبت کرد. کارشناسان بازار سرمایه فاکتورهای مختلفی را دلیل صعود و نزول بازار در سال گذشته میدانند. برخی تزریق نقدینگی زیاد و خروج آن از بازار را دلیل اصلی مثبت و منفی شدن بازار میدانند و برخی از بین رفتن اعتماد را دلیل اصلی رکود بازار معرفی میکنند.
پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز با بیان اینکه وزارت اقتصاد در چهار مرحله، چهار آمار مختلف را از شرایط دولت و بازار سهام ارائه داده است، گفت: آمارها و اعداد به طوری رقم خورده که شرایط را مبهم کرده است. وزارت اقتصاد از میزان تامین مالی دولت از طریق بورس اعداد مختلفی را ارائه داده است.
این کارشناس بازار سرمایه معتقد است برنده اصلی بازار در نیمه اول سال ۹۹ پولهای هوشمندی بودند که در انتهای سال ۹۸ وارد بازار شدند و حد فاصل شاخص یک میلیون و ۸۰۰ تا دو میلیون از بازار خارج شدند. از نظر من دولت هرچقدر تامین مالی کرده باشد به اندازه سود آن پولهای هوشمند نتواست تامین مالی داشته باشد.
علی خوانپایه، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بازار سهام در شش ماهه اول سال ۹۹، با ورود حجم زیادی از نقدینگی همراه بود اما از نیمه مرداد با خروج نقدینگی مواجه شد، بسیاری از سهامدارن به سمت کسب و کارهای خودشان برگشتند و سرمایه خودشان را به کارهای خودشان برگرداندند.
برخی از کارشناسان بازار سرمایه به عملکرد بازار در شش ماه اول سال اشاره میکنند و معتقدند در شش ماه اول سال ۹۹ به دلایل مختلفی همچون همهگیری کرونا در جهان، قیمت نفت کاهش زیادی داشت و بازارهای جهانی تحت تاثیر این کاهش قیمت قرار گرفته بودند اما با توجه به تبلیغات دولت برای ورود مردم به بازار سهام، بورس در آن زمان بدون تاثیر از بازارها و قیمتهای جهانی روند مثبت خودش را طی میکرد.
کارشناسان همچنین معتقدند رفتارهای هیجانی که در چند وقت اخیر در بازار شکل گرفته است حاصل همان تبلیغات و صعود یک میلیونی شاخص در شش ماه اول سال ۹۹ است.
علی خوانپایه کارشناس بازار سرمایه درباره قیمت نفت در شش ماه اول سال گفت: تمامی بازارها به کاهش قیمت نفت واکنش نشان داده بودند و در آن زمان که بازار سهام با یک روند صعودی همراه بود، بازارها به بورس وابسته شده بودند./تجارت نیوز